Прикарпатець, який вкрав у сусідки банки з консервацією, заплатить штраф

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області виніс вирок уродженцю с.Черніва, який вкрав у односельчанки домашню консервацію.

В період часу з 26 березня 2023 року до 30 березня 2023 року обвинувачений через зачинені на застібку двері незаконно проник до підвалу (пивниці) розташованої на подвір’ї житлового будинку, звідки вчинив дрібну крадіжку двох скляних банок із домашньою консервацією, вартість яких не перевищує 0,2 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у пред’явленому обвинуваченні визнав повністю та дав показання, що збирав сміття поблизу пивниці, побачив, що вона відчинена, тому проник туди і викрав звідти дві невеликі банки закруток калини та помідорів. Дати і часу, коли це зробив, не пам`ятає. Щиро розкаявся у вчиненому.

30.03.2023 потерпіла виявила крадіжку із своєї пивниці. Відразу запідозрила, що крадіжку вчинив її сусід, оскільки на підлозі в пивниці були залишені білі мішки з-під сміття. Саме в таких мішках той носить сміття до себе додому, яким палить, за відсутності дрів. В подальшому в сусіда було виявлено дві викрадені в неї банки закруток калини та помідорів по 0,5 л.

У Рогатинській ЦРЛ повідомили, що з 2017 року чоловік перебуває під наглядом з діагнозом алкоголізм.

У Букачівській селищній раді надали довідку, що чоловік характеризується негативно, неодноразово находили скарги жителів села про вчинення ним дрібних крадіжок.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 162 КК України, та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює 1700 грн.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги, вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.