На Верховинщині відкрили притулок для переселенців

На базі пансіону Красноїлівського ліцею відкрито Центр компактного проживання для вимушено переміщених осіб, які знайшли прихисток у Верховинській громаді.

Завдяки співпраці Верховинської селищної ради з Угорської екуменічної служби допомоги/НІА та партнерів проведено капітальний ремонт приміщення та створені комфортні умови проживання та побуту для внутрішньо переміщених українців.

«Високопосадовці перерізали стрічку реконструйованого закладу та оглянули оновлені приміщення. Настоятель храму Петра і Павла отець Василь освятив приміщення, благословив заклад на мирне проживання переселенців, побажав усім присутнім миру і злагоди в державі», - повідомили у Верховинській селищній раді.

У своєму виступі Верховинський селищний голова Василь Мицканюк подякував міжнародним партнерам та громадським організаціям за фінансову допомогу в реконструкції та облаштуванні Центру компактного проживання для вимушених переселенців та вручив благодійникам подяки.

Захід відбувся за участі Генерального консула Угорщини у м. Ужгороді Йожефа Бачкаі.

Об´єкт реконструйовано в рамках реалізації проєкту «Підтримка відновлення України», який став можливим завдяки підтримці України з боку Швейцарії. До облаштування Шелтеру долучилися громадська організація «Громадський центр «Еталон», міжнародна організація з міграції, благодійний фонд «Чисті серця», швейцарський фонд з протимінної діяльності, Івано-Франківська обласна організація товариство «Червонного хреста України», міжнародний фонд «NEEKA», громадська організація Ротарі – клуб Івано-Франківська, громадська організація «ДЕСПРО».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.