Шахрай, який незаконно виводив кошти з платіжних терміналів, відбувся умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю Кіровоградщини, який вчинив заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, а також вчинив несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем.

Обвинувачений зі спільником застосували спеціальний електронно-обчислювальний пристрій невідомого виробництва з автономним електроживленням (акумулятором), який призвів до збою купюроприймача, після чого ввели паперові картки чорного кольору розміром 15,5х6,5 см. із намагніченою стрічкою сірого кольору, які не є платіжними засобами, імітуючи ними грошові купюри номіналом 500 гривень, а також спотворили процес обробки інформації, порушили встановлений порядок її маршрутизації, таким чином втрутились у його роботу, незаконно заволоділи з нього грошовими коштами в сумі 1000 гривень, шляхом поповнення грошового рахунку номеру абонента мобільного зв’язку, якими в подальшому розпорядилися на власний розсуд.

За такою схемою зловмисники зняли гроші у платіжних терміналах м.Чернівці, смт.Заболотова, села Саджавки Надвірняського району, м.Коломиї. Найбільшу суму у розмірі 16,5 тис. гривень зняли з платіжного терміналу у м.Коломиї.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.190, ч.2 ст.361 КК України визнав повністю. Він зазначив, що не оспорює фактичні обставини справи, та повністю підтвердив обставини вчинених ним злочинів. Також обвинувачений зазначив, що наприкінці 2018 року втратив роботу, та став на біржу праці, познайомився зі спільником, який почав обіцяти йому шалені заробітки, а він перебував у скрутному фінансовому становищі. У вчиненому щиро кається, більше такого не буде вчиняти, розумів, що вчиняв протизаконно. Зазначив, що потерпілим шкоду відшкодував повністю, і потерпілі претензій до нього не мають. Просив суд суворо його не карати.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.190, ч.2 ст. 361 КК України, - та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки 6 (шість) місяців. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік 6 (шість) місяців.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на вирок суду подається до Івано-Франківського апеляційного суду через Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області протягом тридцяти днів з дня проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.