Прикарпатець, який застрелив чоловіка, відбувся умовним терміном

Рожнятівський районний суд виніс вирок уродженцю с.Небилова, який скоїв скоїв вбивство, вчинене через необережність.

22 липня 2022 року приблизно о 01 год. обвинувачений, перебуваючи біля свого дачного будинку, що в урочищі Зарічному села Сливки Перегінської ТГ Калуського району поблизу озера розташованого на земельній ділянці , що перебуває у його власності, в чагарнику почув звуки та шурхіт. Обвинувачений взяв рушницю, на яку у нього є передбачений законом дозвіл на носіння та зберігання, озброївся нею, та вважаючи, що у чагарнику знаходиться тварина (видра) вирішив налякати та відігнати її за допомогою цієї зброї.

«Стоячи на одному березі озера, діючи з кримінально протиправною недбалістю, не передбачаючи можливості настання суспільно небезпечних наслідків свого діяння, хоча повинен був і міг їх передбачити, а саме не вживши належних заходів, щоб переконатись, що на протилежному боці озера немає людей, хоча застосовуючи зброю мав можливість та був зобов’язаний пересвідчить, що не зашкодить стороннім особам, здійснив із указаної рушниці у напрямку чагарників, що знаходились на протилежному боці озера, де на його думку перебувала тварина, не менше трьох пострілів, один з яких боєприпасом спорядженим картеччю», - йдеться у вироку суду.

Після цього направився до чагарників, де виявив мертвого чоловіка.

У ході проведення судового розгляду, між потерпілою та обвинуваченим, була укладена угода про примирення, відповідно до якої сторони погоджуються на призначення покарання у межах санкції частини 1 статті 119 Кримінального кодексу України у виді 3 років позбавлення волі із застосуванням ст. 75 КК України встановивши іспитовий термін 1 рік.

Потерпіла угоду про примирення підтримує та просить її затвердити.

Як вбачається з наданих матеріалів кримінального провадження, дії обвинуваченого обґрунтовано кваліфіковані за ч.1 ст. 119 КК України, яка відповідно до ст. 12 КК України відноситься до злочину невеликої тяжкості.

Суд затвердив Угоду про примирення між потерпілою та обвинуваченим, визнав його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.119 Кримінального кодексу України і призначив йому узгоджене сторонами покарання у виді 3 років позбавлення волі. На підставі статті 75 КК України, звільнив його від відбування призначеного судом покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, з іспитовим строком 1 (один) рік.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. В разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.