Калушанин, який жорстоко побив батька, отримав 5 років позбавлення волі

Калуський міськрайонний суд виніс вирок чоловікові, який завдав важких тілесних ушкоджень власному батькові.

27 січня 2023 близько 13:00 під час спілкування між сином та батьком виник словесний конфлікт. В ході цього конфлікту син за допомогою дерев’яного табурета, металевої милиці та ніжки від стола, які були в квартирі, наніс удари по голові та руках своєму батькові, від яких останній впав на підлогу.

Батько зазнав серйозних ушкоджень, син викликав швидку допомогу. Вже в присутності медиків чоловік завдав ще двох ударів в область грудної клітки свого батька.

В судовому засіданні, обвинувачений свою вину у вчиненні злочину, який йому інкримінується, визнав.

Пояснив, що того дня тато сидів в кріслі і дивився телевізор в залі, а він вийшов зі своєї кімнати, взяв металеву милицю, якою колись користувалась мама, і почав цією милицею бити тата. Ймовірно тато захищався руками, тому удари приходились і на руки. Далі поламав стіл і взяв в руки ніжку від столу з прикріпленим до неї металевим болтом. Цією ніжкою від столу продовжив бити батька, але не пам’ятає по яких частинах тіла наносив удари і скільки цих ударів було. Також бив батька штучною ялинкою, на яку були прикріплені ялинкові прикраси. Припускає, що міг бити і дерев’яною табуреткою, але точного цього не пригадує. Після цього він викликав швидку допомогу. В присутності працівників служби швидкої допомоги він ще пару разів вдарив батька в груди. Далі в квартиру прийшла сестра, яка його втихомирила.

Він не може пояснити причину такої своєї агресії. До цього випадку відносини з батьком в нього були добрі. Розкається за вчинене і дуже жалкує, що так вчинив.

Потерпілий станом на час розгляду даного кримінального провадження в суді помер.

Сестра обвинуваченого та дочка потерпілого повідомила, що у брата є проблеми з психікою, декілька разів на рік він проходив лікування в психо-неврлогічному диспансері. Відносини між братом і батьком були нормальні, хоча іноді між ними виникали певні словесні конфлікти. Коли батько вже проходив лікування в медичному закладі, то розповідав їй, що син почав його бити після того, як він зробив йому зауваження, щоб той курив на балконі, а не в квартирі. Розповідав, що син бив його милицею.

Суд враховує, що згідно з висновком судово-психіатричного експерта, обвинувачений психічними розладами не страждає і не страждав на період часу, що відноситься до інкримінованих йому протиправних дій. Виявляє ознаки РПП внаслідок вживання психоактивних речовин та алкоголю, резидуральний розлад особистості та поведінки. На період часу, що відноситься до інкримінованого йому злочину перебував у стані та перебуває на даний час, при якому здатний в повній мірі усвідомлювати свої дії та керувати ними. Застосування примусових заходів медичного характеру не потребує.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1ст.121КК України, і призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п’ять) років.

Вирок може бути оскаржено в апеляційному порядку до Івано-Франківського апеляційного суду шляхом подання апеляції протягом тридцяти днів з дня проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.