Франківець, який вкрав шоколадки у магазині, отримав 1 рік ув’язнення

Тисменицький районний суд виніс вирок уродженцю Івано-Франківська, який вкрав шоколадки з магазину.

Обвинувачений, будучи раніше неодноразово судимим за вчинення злочинів, в тому числі проти власності, належних висновків для себе не зробив, на шлях виправлення не став і в період не знятої та не погашеної у встановленому законом порядку судимості, повторно вчинив корисливий злочин.

Читайте також: Пенсіонер, який крав ковбасу з магазину в Івано-Франківську, отримав більше 5 років ув’язнення

Так, 02 березня 2023 року близько 16:25 хв., обвинувачений перебував у магазині в с. Угринові Угринівської територіальної громади Івано-Франківського району Івано-Франківської області, де в цей час у нього виник злочинний умисел на вчинення крадіжки солодощів.

«Користуючись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, з корисливих мотивів, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, обвинувачений підійшов до торгової полиці, на якій були розташовані солодощі, звідки таємно викрав 4 плитки шоколаду вагою 300 г кожна, загальною вартістю 540 гривень. Після цього, обвинувачений за вказаний товар не розрахувався, вийшовши з приміщення магазину, розпорядився викраденими солодощами на власний розсуд, чим завдав потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму 540 гривень», - йдеться у вироку суду.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст.185 КК України визнав в повному обсязі, по суті обвинувачення пояснив, що дійсно він 2 березня 2023, перебуваючи в магазині викрав 4 плитки шоколаду. У скоєному розкаявся, збитки відшкодував.

Суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, обставини справи, що пом’якшують та обтяжують покарання. Так, обвинувачений вчинив злочин віднесений до категорії тяжких злочинів, судимий, неодружений, посередньо характеризується за місцем проживання. Обставинами, які пом’якшують покарання обвинуваченого, суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та добровільне відшкодування завданого збитку. Обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченого, суд визнає рецидив злочинів.

Суд, враховуючи вище наведені обставини, які пом’якшують покарання обвинуваченого, а саме: щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та добровільне відшкодування завданого збитку; вважає їх такими, що істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого ним злочину, та з урахуванням особи обвинуваченого, приходить до висновку про можливість призначити йому покарання нижче від найнижчої межі, встановленої санкцією ч. 4 ст. 185 КК України, застосувавши ст. 69 КК України, у виді 1 року позбавлення волі.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України та призначив йому покарання, із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України, у виді позбавлення волі на строк один рік. Строк відбування покарання у виді позбавленні волі відраховуватимуть з дати набрання вироком законної сили.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.