Калушанка, яка виправдовувала рашистів, відбулась умовним терміном

Калуський міськрайонний суд виніс вирок калушанці Людмилі Зайцевій, яка виправдовувала російську агресію в забороненій в Україні соціальній мережі.

Зазначимо, що спочатку суд призначив їй реальний термін ув’язнення терміном 13 місяців. Однак, апеляційний суд скасував цей вирок і відправив справу на новий розгляд.

«У невстановлений досудовим розслідуванням час у громадянки України сформувалась упереджене негативно-оціночне, зневажливе уявлення до української влади, внаслідок чого вона на противагу діям органів державної влади умисно, публічно розпочала виправдовувати, визнавати правомірною, заперечувати збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, виправдовувати, визнавати правомірною, заперечувати тимчасову окупацію частини території України, а також глорифікувати осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році та представників збройних формувань Російської Федерації», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав її винною за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим призначив їй покарання 1 (один) рік 3 (три) місяці позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі ст. 75 КК України звільнив її від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 (один) рік, якщо вона протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає наступні покладені на нього обов’язки, передбачені ст. 76 КК України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.