ІФНМУ отримав допомогу від німецького університету

Івано-Франківський національний медичний університет отримав матеріальну допомогу від партнерів з Тюбінгенського університету (Німеччина). Про це повідомили в пресслужбі ІФНМУ.

Лицьові маски, дихальні мішки, повітроводи будуть використовувати студенти при відпрацюванні практичних навичок у цілій низці навчальних дисциплін.

«Ця допомога дозволить нам покращити оснащення університетського навчально-практичного центру, а за потреби і нашого нового симуляційного центру, — розповідає перша проректорка, професорка Ганна Ерстенюк. — Це стане в пригоді студентам при відпрацюванні практичних навичок, а також може бути використано в клінічній практиці».

Обладнання доступне в різних варіантах і розмірах, тож підійде для відпрацювання навичок роботи як з дорослими пацієнтами, так і з дітьми.

За словами начальника навчального відділу Володимира Голуба, обладнання може застосовуватися в різних навчальних дисциплінах, зокрема, анестезіології та інтенсивній терапії, медицині невідкладних станів, неонатології, військовій медицині тощо.

«Завжди краще, коли студент освоює практичні навички своїми руками, а не просто спостерігає за кимось, — каже Володимир Голуб. — Таким чином виробляються тактильні відчуття, м'язова пам'ять, що є дуже ефективним».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.