В ЛРЗ повідомили, що «Писанка перемоги» коштувала 30 тисяч гривень

Локомотиворемонтний завод отримав сім мільйонів гривень безповоротної фінансової допомоги з бюджету Івано-Франківська як компенсацію за виготовлену продукцію для ЗСУ.

«Писанка перемоги» ж тут ні до чого. Ряд телеграм каналів опублікували неправдиву інформацію, що вартість писанки встановленої в Івано-Франківську 7 мільйонів гривень. Про це повідомив гендиректор заводу, депутат міської ради Руслан Терешко.

«Протягом 2022 року ми виготовляли продукцію для ЗСУ й на волонтерських засадах безплатно її роздавали – десь загалом на 30 мільйонів гривень. Власних ресурсів підприємства не вистачало через те, що і спад виробництва відбувся у 2022 році, відповідно у нас був касовий розрив. Тому звернулися до міської ради, аби ті роботи, які виконували й ті вироби, які ми передавали ЗСУ – щоб ми компенсували хоча б енергоносії, податки, заробітну плату», – ділиться Терешко.

Також Терешко додав, що виділені сім мільйонів гривень не мають стосунку до нашумілої “Писанки перемоги”, мовляв, це просто збіг.

«На підприємстві були залишки металу. Ми їх зварили, пофарбували власними силами. За роботу працівникам і на фарбу ми витратили до 30 тисяч гривень», – каже Терешко.

Виготовлення писанки обійшлося до 30 тисяч гривень, вона на балансі та на зберіганні локомотиворемонтного заводу, її кожного року будуть виставляти на великодні свята.