Прикарпатець, який зарізав чоловіка, отримав 13 років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок прикарпатцю за умисне вбивство чоловіка.

30 вересня 2019 року обвинувачений розпивав алкогольні напої зі знайомими біля магазину по вул. Стуса. У розмові між ними зав’язався діалог з приводу боргового зобов’язання. Обвинувачений вирішив піти додому до боржника, щоб з’ясувати ситуацію.

«Зайшовши на територію домоволодіння та перебуваючи неподалік вхідних дверей будинку, між обвинуваченим та потерпілим виник словесний конфлікт з приводу боргових зобов’язань його сина, в ході якого обвинувачений на ґрунті раптово виниклих неприязних відносини, вирішив позбавити життя потерпілого, тобто умисно його вбити», - йдеться у вироку суду.

Обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, витягнув ніж, який він приніс із собою та умисно наніс ним численні цілеспрямовані удари в життєво важливі ділянки тіла потерпілого - грудну клітку зліва, ліве плече, лобну ділянку голови справа. Всього завдав потерпілому не менше 14 фізичних ударів, з них дві проникаючі колото-різані рани, сім колото-різаних ран, одну різану рану, садна в ділянках лівого плеча. Один зі свідків заявив, що обвинувачений завдав 20-25 ударів.

Після вчинення кримінального правопорушення, обвинувачений місце події покинув та наступного дня був затриманий працівниками поліції, а потерпілого доставлено в Обласну клінічну лікарню, де від отриманих травм він помер.

Зазначимо, що раніше обвинувачений підробляв паспорти шляхом вклеювання у чужі документи своєї фотокартки. За цими паспортами він брав у прокаті велосипеди та електросамокати, які продавав, завдаючи майнову шкоду власникам.

Упродовж судового розгляду обвинувачений вину в інкримінованих кримінальних правопорушеннях не визнавав. Тільки у судовому засіданні 11.01.2023 року, під час допиту ствердив, що визнає вину у вчиненому, щиро розкаюється.

Щодо подій 30.09.2019 року, суду пояснив, що він, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, прийшов до домоволодіння потерпілого, проте умислу його вбивати не було. Обвинувачений просто хотів поговорити, оскільки потерпілий через знайомого сам запросив його до себе, щоб поговорити про боргове зобов’язання його сина. Потерпілий відкрив хвіртку і обвинувачений зайшов на подвір’я. Між ними почалась сварка і він наніс удар обвинуваченому. Він зазначив, що ніяких ножів при собі не мав. Предмет схожий на ніж взяв у потерпілого. Після нанесення ударів пішов додому, допомогу йому не надавав, оскільки не думав, що це може загрожувати його життю. Про дану подію нікому не розказував. Не згідний з кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство). Цивільні позови визнав у повному обсязі. Просив суд суворо його не карати.

Незважаючи на те, що обвинувачений вину у вчинених кримінальних правопорушеннях визнав частково, його вина повністю доведена сукупністю зібраних в кримінальному провадженні та досліджених в судовому засіданні доказів, які суд вважає належними та допустимими.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, призначив покарання 13 (тринадцять) років позбавлення волі.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня його оголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.