Прикарпатці подали податківцям 2,5 тисячі декларацій майновий стан і доходи

Наразі громадяни Прикарпаття подали уже 2556 декларацій про майновий стан і доходи та задекларували 532,5 мільйони гривень доходів, отриманих минулому році. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

«Від загальної кількості поданих декларацій 1050 подавалися з метою отримання податкової знижки за певні види витрат, які громадяни понесли того року, тож держава поверне їм 4,4 мільйони гривень. Решта 1506 декларацій засвідчували, власне, отримані прикарпатцями в 2023 році доходи, з яких не були сплачені податки. Відтак громадяни зобов’язалися сплатити 33,7 мільйони гривень ПДФО та 3,4 мільйони гривень військового збору, провести розрахунок з бюджетом необхідно до 1 серпня цього року. Наразі ними уже сплачено 19,1 мільйона гривень податку з доходів фізичних осіб та 2, 8 мільйони військового збору», - повідомили в ДПС Івано-Франківської області.

В податковій службі нагадують, що громадяни, які торік отримали доходи не від податкових агентів і не сплатили з них податки, зобов’язані до 1 травня поточного року подати декларації про майновий стан і доходи. Якщо ж громадяни мають намір реалізувати своє право на отримання податкової знижки, то в такому разі декларацію можна подати до 31 грудня 2023 року включно.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.