Прикарпатець шантажував жінку поширенням інтимних фотографій (оновлено)

За участі прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури суд обрав запобіжний захід місцевому жителю за підозрою у вимаганні коштів під час воєнного стану ( ч.4 ст.189 КК України).

Івано-Франківський міський суд взяв підозрюваного під варту з можливістю внесення застави у розмірі 268 400 гривень.

«За даними слідства, 54-річний житель Заболотівської селищної територіальної громади на сайті знайомств познайомився із жінкою, яка має групу інвалідності. Під час віртуальних стосунків чоловік, увійшовши у довіру останньої, отримав від неї фотографії та відео інтимного характеру. Надалі з квітня 2022 року він вимагав та отримував від жінки кошти за те, що не розповсюдить її фото та відео. За рік підозрюваний через шантаж та погрози отримав від потерпілої 150 000 гривень та вимагав ще 35 000 гривень», - повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області.

За допомогою до поліцейських звернулась 27-річна львів'янка, що має групу інвалідності. Жінка повідомила, що невідома особа в месенджері “Telegram” погрожувала розповсюдити матеріали порнографічного характеру.

«Поліцейські встановили, що зловмисник отримав її особисте фото та відео, а також наполягав на створенні матеріалів порнографічного характеру для подальшої реалізації їх в мережі, а також для задоволення власних потреб. Під час проведення досудового розслідування поліцейські встановили зловмисника», - повідомили у поліції.

Правоохоронці провели в помешканні вимагача обшуки. Вилучено мобільні телефони, банківські картки, грошові кошти, чорнові записи, а також зафіксовано наявність у фігуранта доступу до облікового запису в соціальній мережі “Telegram”, в якій зловмисник вимагав кошти у потерпілої.

Фігуранта правоохоронці затримали після отримання ним чергової суми коштів від потерпілої.

Слідчі повідомили про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.