Рецидивіст, який побив та пограбував чоловіка, отримав 2 роки обмеження волі

Галицький районний суд виніс вирок прикарпатцю, який пограбував чоловіка у центрі Рогатина.

На момент скоєння злочину обвинувачений вже мав 4 судимості, переважно за крадіжки.

Обвинувачений вчинив напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для здоров’я потерпілого.

08.04.2018 близько 21:00 обвинувачений, маючи не зняту та непогашену судимість, перебував на площі Роксолани у м.Рогатині, де помітив чоловіка, який сидів на лавці, планував скористатись послугами таксі, перераховував наявні у нього грошові кошти.

Обвинувачений розпочав з ним розмову. Він почав вимагати віддати йому наявні у потерпілого грошові кошти. Проте, почувши відмову, почав шарпати потерпілого за верхній одяг, після чого умисно наніс йому один удар кулаком в обличчя. Від нанесеного удару потерпілий втратив рівновагу та впав на бруківку. Після цього завдав кількох ударів ногами в ділянку голови. Унаслідок нанесених ударів та вчинених насильницьких дій потерпілому спричинено тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми зі струсом головного мозку, ран та саден в ділянці обличчя, які відносяться до легких тілесних ушкоджень, як таких, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

Після цього відкрито заволодів грошовими коштами потерпілого у сумі 68,0 гривень купюрами різного номіналу. Залишивши потерпілого лежати на бруківці, покинув місце вчинення кримінального правопорушення.

Обвинувачений визнав свою вину. Пояснив, що підійшов до потерпілого прикурити сигарету. Сказав потерпілому, щоб той дав «пару рублів», на що той відмовив. Обвинувачений ударив потерпілого правою рукою у ділянку голови, після чого потерпілий намагався втекти, проте він його наздогнав і ще ударив ногою, від чого потерпілий упав та вдарився об бруківку. Він забрав з гаманця гроші біля 60 гривень для придбання алкогольних напоїв, банківські карти залишив, а гаманець поклав у кишеню потерпілому. Заволодівши коштами, залишив місце події, придбав алкогольні напої, які вживав після конфлікту.

Обвинувачений зазначив, що зробив для себе належні висновки, став на шлях виправлення, постійно працює, допомагає літній матері, перестав вживати алкоголь. Просив вибачення у всіх, запевняв, що більше такого не повториться. Зазначив, що просив вибачення у потерпілого, на що той сказав, що йому від обвинуваченого нічого не треба.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та визначив остаточне покарання у виді обмеження волі на строк 2 (два) роки. Строк відбування покарання рахуватимуть з моменту фактичного початку виконання вироку, який вступив у законну силу.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.