На війні загинув франківський телевізійник Андрій Бойко

6 квітня близько 15:30 год під час виконання бойового завдання внаслідок ворожого обстрілу поблизу м. Гуляйполя Запорізької області загинув франківський телевізійник Андрій Бойко.

БОЙКО Андрій Мирославович

(5.10.1996, м. Івано-Франківськ - 6.04.2023, Запорізька обл.)

З 2011 по 2014 р. навчався в Івано-Франківському фізико-технічному ліцеї. Вищу освіту здобув у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Також закінчив аспірантуру в університеті ім. Короля Данила.

Працював головним оператором в ТРК «Вежа». Здійснював зйомку та монтаж телесюжетів до випусків місцевих новин. Створював авторські телепрограми та YouTube проєкти.

Згодом став підприємцем. В 2018 р. спільно з командою однодумців заснував компанію «Лампа Продакшн», яку згодом було перейменовано в «YANG.agency».

Компанія під керівництвом Андрія створювала відео контент, зокрема соціальні та рекламні ролики, телепрограми, а також здійснювала SMM супровід різних підприємств та брендів.

Активний в громадському житті. З 2018 р. приєднався до «Народного Руху України». Захоплювався історією. Вів та пропагував тверезий спосіб життя.

З початку повномасштабного російського вторгнення зголосився до оборони України. Отримав позивний «Аташе».

Брав участь у боях в Запорізькій області, як молодший сержант 78-го окремого батальйону 102-ої окремої бригади Територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського. Отримував контузію, внаслідок чого згодом проходив лікування та реабілітацію. Після чого знову повернувся на фронт.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.