За квартал на Івано-Франківщині зібрали майже 6 мільярдів гривень податків

Впродовж трьох місяців року до зведеного бюджету поступило 5,8 мільярдів гривень податкових платежів, що на 910 мільйонів гривень більше минулорічних показників. Про це інформувала громадськість начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

Значно зросли й надходження до Пенсійного фонду України – впродовж першої чверті року вони склали майже 2,5 мільярди гривень, тоді як в торік лише 1,7 мільярда. Із загальної суми надходжень до державного бюджету країни поступило неповних 3,2 мільярди гривень податкових платежів, що на третину мільярда перевищило надходження І кварталу минулого року.

«В структурі надходжень до держбюджету, питома вага належить рентним платежам за користування надрами, які становлять 50 відсотків від загалу – 1,6 мільярда гривень, затим йдуть податок на доходи фізичних осіб разом з військовим збором – 636 мільйонів гривень та податок на додану вартість – 457 мільйонів гривень», - зазначила І.Столярик.

Що ж до місцевих бюджетів Прикарпаття, то за словами керівника податкової служби області, у січні – березні п.р. платники області сплатили 2,6 мільярдів гривень податків і зборів, що перевершило минулорічні надходження на 581 мільйон гривень. За словами посадовця, основними бюджетоформуючими платежами стали: ПДФО – 1,8 мільярда гривень, єдиний податок – 276 мільйонів гривень, майнові податки – 274 мільйони гривень та ін. обов’язкові платежі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.