Проєкт реставрації комплексу палацу Потоцьких отримав відзнаку спілки архітекторів України

Проєкт реставрації комплексу палацу Потоцьких на вул. Шпитальній 5 в Івано-Франківську отримав від Національної спілки архітекторів України Диплом з відзнакою у номінації «Реставрація пам’яток архітектури | проєкт».

Палац Потоцьких - це історичний комплекс різночасових споруд, частина з яких беруть початок з кінця ХVIІ століття. За роки свого існування комплекс зазнав багато трансформацій, перетворень та змін.

«Закладена в проєкті концепція ревіталізації і розвитку комплексу спрямована на збереження, реставрацію будівель і території комплексу з індивідуальним баченням пристосування кожної споруди до нових функцій. Ці функції мають бути не лише важливі та цікаві для міста і реґіону загалом, а також такі, що забезпечують найкращі умови збереження та експонування пам'ятки як цілісного комплексу. Впродовж тривалого часу над концепцією працювали фахові архітектори-науковці – працівники КП ПІК ПАЛАЦ: Володимир Гайдар, Лариса Поліщук, Анна Сербін», - повідомили в Департаменті архітектури та містобудування Івано-Франківської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.