В УПЦ МП лякають франківців кримінальною відповідальністю за захоплення храму

28 березня активісти зайшли в храм УПЦ МП по вулиці Довженка в м.Івано-Франківську, щоб звільнити його від «московського патріархату».

Вхід до храму заблокувало декілька десятків вірян УПЦ МП (переважно люди літнього віку), які намагались не пустити активістів.

Утім, активісти таки зайшли до храму та розпочали службу.

«Перша служба ПЦУ відбулась в храмі на Довженка. Ми перша область, де вже нема російської православноі церкви. Дякую всім. Переживаєм історичну мить. Поки у Парламенті затягують процес прийняття закону про заборону московського патріархату, громада сама вирішує українське майбутнє», - прокоментувала подію народна депутатка Оксана Савчук.

В Івано-Франківській єпархії УПЦ МП заявили, що вбачають у таких діях порушення двох статтей Кримінального кодексу України.

«В пресслужбі Івано-Франківської єпархії звертають увагу, що у заклику описано намір щодо вчинення ряду злочинів та правопорушень, передбачених кримінальним кодексом України: зокрема, Статті 161. «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”; формулювання в оголошені прямо формують намір на вчинення злочину за ст. 353 Кримінального кодексу України «Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи». Окрім того, щодо закликів до громадської акції, яка названа «офіційним звільненням» — це пряме порушення Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Стаття 19. Гарантії законності в умовах воєнного стану. Адже, в умовах воєнного стану забороняються проведення страйків, масових зібрань та акцій, підкреслюють в єпархії», - йдеться у повідомленні УПЦ МП.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.