Шахрай, який надурив чотирьох калушан, отримав 2 роки ув’язнення

Фото ілюстративне

Калуський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю Тюменської області рф, який заволодів чужим майном шляхом обману.

Обвинувачений вже мав судимість за крадіжку за вироком Калуського міськрайонного суду від 2020 року.

28.04.2015 о 16.47 обвинувачений, зателефонував жінці на домашній номер, ввівши її в оману, запевнив, що її онучка потрапила в дорожньо-транспортну пригоду і їй терміново потрібні грошові кошти в сумі 20 000 грн. Жінка погодилась і віддала гроші зловмисникам.

25.05.2015 близько 11.40 обвинувачений зателефонував на домашній номер чоловікові та запевнив, що його товаришу терміново потрібно передати грошові кошти в сумі 15 000 грн., на що той погодився.

27.05.2015 близько 07.14 зателефонував жінці, ввівши її в оману, запевнив, що її знайомому, терміново потрібно позичити грошові кошти в сумі 3 000 грн. та 1 500 доларів США, на що вона погодилася.

11.06.2015 близько 23.30 обвинувачений подзвонив жінці, представившись її сином, запевнив її, що він потрапив в дорожньо-транспортну пригоду та йому терміново потрібні грошові кошти в сумі 100 000 грн., на що вона повідомила, що в неї є тільки грошові кошти в розмірі 30 000 грн. та погодилася передати грошові кошти. Після чого обвинувачений знову зателефонував та повідомив, що коштів, які вона передала не достатньо, на що жінка погодилася передати ще 15 000 грн. та 950 євро.

Обвинувачений в судовому засіданні вину у вчиненні кримінальних правопорушень визнав повністю та підтвердив, що він вчинив дані кримінальні правопорушення, просить суворо не карати.

В судовому засідданні двоє потерпілих пояснили, що їм частково матеріальна шкода обвинуваченим відшкодована, просять його суворо не карати.

Інші двоє потерпілих подали заяви, в яких вказали, що на суворому покаранні обвинуваченому не настоюють, претензій матеріального характеру не мають, просять розглядати кримінальне провадження у їх відсутності.

До обставин, які пом’якшують покарання обвинуваченому, суд враховує каяття за вчинене та добровільне часткове відшкодування завданих збитків.

Обставини, які обтяжували покарання обвинуваченому, судом встановлено вчинення злочину повторно та рецидив злочинів, вчинення кримінальних правопорушень за попередньою змовою групою осіб, вчинення кримінального правопорушення щодо особи похилого віку.

Обвинувачений вчинив вище перелічені кримінальні правопорушення до постановлення вироку Калуським міськрайонним судом від 09.07.2020 р., яким його засуджено за ч.2 ст.185, ч.3 ст.185 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки.

А тому, необхідно остаточно призначити покарання відповідно до ч. 4 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим покаранням. При цьому у строк покарання, остаточно призначеного за сукупністю злочинів, обвинуваченому необхідно зарахувати покарання, повністю відбуте за попереднім вироком, за правилами, передбаченими в статті 72 КК України.

Суд визнав чоловіка винним та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 2 (два) роки. На момент винесення вироку обвинувачений вже відсидів цей термін.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано, а в разі подання апеляційної скарги - після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції, якщо вирок суду не скасований.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.