На війні загинув прикарпатець Руслан Якібчук

На війні загинув боєць Руслан Якібчук з Косівської громади. Про це повідомила місцева журналістка Аліса Мудрицька.

Руслан Якібчук закінчив Івано-Франківське СПТУ №21, здобув спеціальність оператора механоскладальних робіт та електронно-обчислювальних машин.

Хлопця з Гуцульщини призвали у щойно створені Військово-Морські сили України. Русланові пощастило служити в складі першого екіпажу флагмана ВМСУ «Гетьман Сагайдачний».

Після служби в ЗСУ торгував на базарі, працював на будові. Ремонтував помешкання у Польщі, Чехії, Німеччині. Добре володів польською і чеською.

Під час Революції Гідності Руслан возив у столицю продукти для протестувальників. Коли російські військові 2014 року вступили на українську землю і почалися бойові дії, Руслан написав заяву на вступ у полк «Азов», але відповіді не отримав.

У 2015 році потрапив у добровольчий батальйон «Волинь», який навесні того ж року приєднали до 14-ї механізованої бригади ЗСУ. Брав участь у боях в 2015-2016 роках і першій половині 2017-го. Служив за контрактом. Перебував у зоні населених пунктів Новгородське, Світлодарська Дуга, Миронівське, Красногорівка, Мар’янка, Курахове. Після закінчення контракту повернувся додому, до звичної мирної праці.

24 лютого 2022 року Руслан був із сім’єю у Чехії. 27 лютого виїхав в Україну, другого березня пішов служити у складі першої роти 109 батальйону Коломийської десятки (ОГШБ), а вже четвертого березня був у Малині Житомирської області.

У травні боєць опинився у найгарячіших точках Донбасу: Лисичанську, Спірному та Берестовому. У жовтні був поранений, лікувався у госпіталях, після чого був відправлений на реабілітацію у Косів.

Після реабілітації повернувся на фронт. Загинув поблизу Роздолівки на Донеччині.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.