Прикарпатці, які до смерті побили чоловіка, отримали тривалі терміни ув’язнення

Рожнятівський районний суд виніс вирок двом прикарпатцям, які до смерті побили чоловіка.

5 серпня 2018 року близько 00.30 обвинувачені прийшли до знайомого на квартиру і під час конфлікту завдали численних цілеспрямованих ударів руками і ногами по голові та тілу потерпілого.

Потім вони вивели чоловіка у двір і продовжили побиття.

Зранку чоловік помер у приймальному покої Солотвинської районної лікарні.

Перший обвинувачений, який вже мав судимість за завдання тяжких тілесних ушкоджень, відмовився від дачі показань у судовому засіданні.

Другий обвинувачений у судового засіданні вину визнав частково. Суду пояснив, що 4 серпня 2018 року він разом першим обвинуваченим працювали на пилорамі в с.Солотвині Богородчанського району. Після закінчення робочого дня вони пішли в магазин, купили продукти харчування та повернулися назад на пилораму, де повечеряли та випили пляшку горілки. Під час вечері він розказав товаришу, що у нього пропали гроші в сумі 950 грн., і що йому відомо, що ці гроші у нього взяв потерпілий. Вони розшукали потерпілого за місцем проживання. Там вони завдали потерпілому тілесні ушкодження.

Жінка, яка проживала з потерпілим, повідомила обставини побиття. За її словами, обвинувачені звинувачували чоловіка у крадіжці DVD плеєра, але той відповів, що його не брав. За її словами, після побиття потерпілий ліг у сусідній кімнаті, але перед ранком почав сильно стогнати від болю. Його госпіталізували до лікарні, де він і помер.

Суд визнав обвинувачених винними. Перший отримав покарання у виді позбавлення волі на строк 8 (вісім) років. Другий - покарання у виді позбавлення волі на строк 7 (сім) років 6 (шість) місяців.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано або змінено, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.