Підприємиця, яка підпалила клієнтку під час масажу, відбулась умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок підприємиці, яка вчинила вбивство через необережність.

Обвинувачена облаштувала кабінет для надання послуг з лікувального масажу особам, які самостійно звертались до неї за вказаними послугами.

20.05.2022 року близько 11 год на масажні процедури прийшла потерпіла, якій обвинувачена розпочала надавати послуги - робити масажні процедури.

«Під час надання послуг із вакуумного масажу, із використанням скляних банок, вогню та спиртовмісних речовин, обвинувачена проявивши недбалість, діючи з необережності, розлила спиртовмісні речовини на оголене тіло клієнтки, після чого відбулось їх загоряння від відкритого джерела вогню, яким користувалась масажистка під час вакуумного масажу. У результаті цього потерпіла отримала опіки та була доставлена з КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради», де померла», - йдеться у вироку суду.

Згідно висновку судово-медичного експерта смерть клієнтки настала від термічних опіків 1-2-3-го ступеня шкіри спини, жовта, лівої руки, лівої ноги, загальною площею 30% поверхні тіла, з розвитком опікової хвороби в стадії токсемії, яка ускладнилась поліорганною недостатністю.

Обвинувачена вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнала в повному обсязі. Пояснила суду, що надавала послуги з лікувального масажу. В ході здійснення такого масажу з необережності відбулося загорання тіла потерпілої. Після чого вона надавала потерпілій допомогу, і доставила її в опікове відділення КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради». Визнає в повному обсязі всі обставини вчиненого, спосіб та час вчиненого кримінального правопорушення, а також погоджується із кваліфікацією її дій, розкаюється у вчиненому, просить врахувати те, що потерпілій відшкодовано завдану шкоду в повному обсязі та суворо її не карати.

Потерпіла пояснила суду, що заподіяну їй шкоду обвинуваченою відшкодовано в повному обсязі, просить залишити поданий нею цивільний позов без розгляду. Щодо призначення обвинуваченій покарання покладається на розгляд суду.

«Суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винної, дані, що характеризують обвинувачену, її вік, стан здоров`я, висновок органу пробації, відповідно до якого в обвинуваченої низький рівень ризику вчинення повторного правопорушення та низький ризик небезпеки для суспільства, у тому числі окремих осіб, тому виправлення обвинуваченої без позбавлення або обмеження волі на певний строк можливе та не становить небезпеки для суспільства», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав жінку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.119 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк три роки. На підставі ст.75 КК України звільнив її від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк один рік.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.