Суд заборонив виселяти «Торговий сервіс» з території продуктового ринку

Західний апеляційний господарський суд виніс постанову за позовом ТОВ «Торговий сервіс» до Івано-Франківської міської ради.

22 грудня 2022 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий Сервіс» звернулося до Господарського суду Івано-Франківської області з заявою про забезпечення позову до подання позовної заяви. Заявник визначив осіб, які можуть отримати статус учасників у справі: Івано-Франківська міська рада та Комунальне підприємство «Муніципальні ринки» Івано-Франківської міської ради». У заяві ТзОВ «Торговий Сервіс» просило суд: зупинити дію рішення Івано-Франківської міської ради від 02.12.2022 року №213-31 до вирішення спору по суті та набрання рішенням у справі про визнання недійсним та скасування рішення Івано-Франківської міської ради від 02.12.2022 року №213-31 законної сили.

Ухвалою Господарського суду Івано-Франківської області від 02 січня 2023 року у справі №909/1066/22 відмовлено у задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий Сервіс» про забезпечення позову до подання позовної заяви.

У відзиві на апеляційну скаргу Івано-Франківська міська рада просить оскаржувану ухвалу залишити без змін, а апеляційну скаргу без задоволення. Зокрема, зазначає, що у випадку не повернення орендарем орендованих нежитлових приміщень орендодавцю згідно акту приймання-передачі приміщень, орендодавець вживає заходів щодо повернення майна в судовому порядку, проте, самостійно не вживає заходів щодо примусового виселення. Також зазначає, що міська рада не вживала жодних заходів щодо виселення ТзОВ «Торговий Сервіс» з орендованих приміщень.

Читайте також: Власники «Торгового сервісу» подали в суд на Івано-Франківську міську раду

Суд вирішив апеляційну скаргу ТОВ «Торговий Сервіс» задоволити.

«Заборонити Івано-Франківській міській раді та Комунальному підприємству "Муніципальні ринки" Івано-Франківської міської ради» до вирішення по суті спору та набрання рішенням суду у справі про визнання недійсним та скасування рішення Івано-Франківської міської ради від 02.12.2022 року №213-31 законної сили, вживати заходів примусового виселення Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий Сервіс з орендованих приміщень, а саме: нежитлових приміщень площею 14 167,72 кв. м, розташованих в цоколі та на першому поверсі будівлі критого ринку за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Дністровська, 5», - йдеться у Постанові суду.

Постанову ухвалили: Головуючий (суддя-доповідач) Якімець Г.Г., Суддя Бойко С.М., Суддя Бонк Т.Б.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена у касаційному порядку у відповідності до вимог ст.ст.286-291 ГПК України.

Нагадаємо, що власником більше 14 тис. квадратних метрів приміщень центрального продуктового ринку на вулиці Дністровській є громада Івано-Франківська. У кінці 2011 року міська рада затвердила мирову угоду з ТОВ «Торговий Сервіс» за рішенням суду і передала в оренду товариства торговий комплекс до 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.