Калушанина, який продавав наркотики через «закладки», взяли під варту

Слідчий суддя Калуського міськрайонного суду на вихідні дні розглядав клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо 31–річного мешканця Калуша.

«Клопотання обґрунтоване тим, що чоловік незаконно придбав особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено, – PVP, в подальшому, діючи умисно, з метою збуту розмістив «закладку» із наркотиками на території м. Калуш. Підозрюваний сфотографував «закладку» на мобільний телефон та зберіг фото і координати GPS в мобільному застосунку на своєму обліковому записі. В ході проведення огляду місця події поліцейськими виявлено та вилучено полімерний згорток, обмотаний червоною ізоляційною стрічкою, яка згідно висновку експерта містить особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено, – PVP (1-феніл-2-піролідин-1-іл-пентан-1-он), в кількості 0,6244 грама», - йдеться у повідомленні суду.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задоволити, а підозрюваний не заперечував своєї причетності до вчинення інкриміновного йому кримінального правопорушення. Просив обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Суд враховував, що скоєний злочин, передбачений ч. 1 ст. 307 КК України відноситься до категорії тяжких злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, які негативно впливають на життя, здоров`я та благополуччя людей і становить реальну загрозу здоров`ю населення та генофонду нації. А тому у цьому кримінальному провадженні наявний суспільний інтерес, який полягає у необхідності захисту високих стандартів охорони інтересів суспільства.

При таких обставинах суд вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів.

Запобіжний захід не є кримінальним покаранням, наразі слідство триває.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.