В окупованому Криму вийшов на волю франківець Микола Шиптур

7 березня Микола Шиптур, перший український політв’язень, вийшов на волю у зв'язку з закінченням строку позбавлення свободи. Про це повідомили в Об'єднанні родичів політв'язнів Кремля.

Рівно 9 років тому, 9 березня 2014 року активіста Євромайдану, жителя Івано-Франківська Микола Шиптура затримали і увʼязненили та участь у проукраїнській акції, за участь у мітингу до 200-річчя дня народження Тараса Шевченка в Севастополі.

1 травня 2015 року в Севастополі підконтрольний Росії Гагарінський районний суд виніс вирок у кримінальній справі стосовно Миколи Шиптура, його визнали винним у замаху на представника «Самооборони Криму» в березні 2014 року.

«Окупанти засудили Шиптура до 9 років колонії. Застосовуючи тортури, Миколу змусили свідчити проти себе. Своє незаконне покарання Шиптур відбував у колонії №1 Сімферополя в жахливих санітарних умовах. Після звільнення Шиптура одразу забрали працівники федеральної міграційної служби РФ. Наразі зв'язку з ним немає. Нам відомо, що з документами, які необхідні для перетину кордону, в Миколи все добре. Сподіваємося, що Микола Шиптур вже скоро вийде на зв'язок та сповістить своїх рідних, що їде додому», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.