В устрицях, які привезли з Європи, виявили норовірус

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про виявлення норовірусу в устрицях (Crassostrea gigas), що експортувалися з Франції.

Виробник: Les jardins ostréicoles de tatihou, France; пакувальник: Friulpesca SRL, Italy) до України (одержувач: ТзОВ «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», проспект Петра Григоренка, 43, м. Київ).

«Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», - йдеться у повідомленні.

Норовірусна інфекція (інша назва «шлунковий грип») – гостре вірусне захворювання, що проявляється переважно синдромом гастроентериту. Основними симптомами є нудота, блювання, болі, бурчання в животі та рідкі водянисті випорожнення, рідше – виражена температурна реакція організму, респіраторні прояви.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.