Івано-Франківськ підписав угоду про співпрацю з Гуляйполем та Покровським

Івано-Франківськ та прифронтові Гуляйполе Запорізької області та селище Покровське Дніпропетровської області підписали меморандум. Про це повідомили в Івано-Франківській міській раді.

Угода між містами передбачає співпрацю в економічній, культурній та науково-технічній сферах. Однак очільники міст вважають, допомагати громади будуть в значно ширших напрямках.

За словами голови Гуляйпільської міської територіальної громади Сергія Ярмака, попри те, що місто щодня обстрілюють, там залишається жити у підвалах та сховищах 85 дітей, батьки яких не хочуть чи не можуть виїхати з зони бойових дій. Такі діти війни надалі потребуватимуть реабілітації.

«Це не перша угода Івано-Франківська з прифронтовими містами. У 2014 році наша громада підписала меморандум із прифронтовими на той час Волновахою та Попасною. У межах тодішньої угоди про співпрацю, Івано-Франківськ приймав дітей з Луганської області до таборів на оздоровлення, а також реалізували кілька проектів допомоги», - розповів очільник міста Руслан Марцінків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.