Стрибун Євген Марусяк фінішував у ТОП-20 на чемпіонаті світу

Прикарпатський стрибун з травмпліна Євген Марусяк встановив черговий рекорд, цього разу на чемпіонаті світу у словенській Планіці.

Євген спочатку кваліфікувався у ТОП-30 і отримав право на другу спробу у когорті найкращих. Марусяк виконав рекордний стрибок на 103 метри, однак отримав негативну вітрову компенсацію. Після цього ускладнилась вітрова обстановка на трампліні і стрибуни, які мали високі результати після першої спроби, почали масово втрачати свої позиції. Не впорались зі складними умовами такі відомі спортсмени як норвежець Маріус Ліндвік та швейцарець Сімон Амман. Це дозволило Марусяку піднятись вгору на 11 позицій. Показати кращий результат у дальності стрибка зумів лише поляк Пьотр Жила, який з 13 позиції піднявся на сенсаційне на перше місце. Результат Жили - 105 метрів став новим рекордом трампліна.

Марусяк набрав однакову кількістю балів зі словенцем Ловро Косом і поділив 17-18 місце у підсумковому протоколі. Це найвищий результат українських стрибунів на чемпіонатах світу.

Загалом цей сезон є проривом у спортивній кар’єрі 22-річного Євгена Марусяка з с.Криворівні Верховинського району. Нещодавно, він переміг на етапі Кубка Європи, а також встановив новий національний рекорд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.