В італійському рисі виявили перевищення кадмію

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) стосовно виявлення перевищення допустимого рівня кадмію у рисі для ризотто, що експортувався з Італії.

Виробник: Sapori Nostrani di Giorgio Turko, Italy; трейдер: WB Polska Sp. Z o.o., Poland ) до України (одержувач: ТзОВ «БЮРО ВИН», вул. Мечникова, 9, м. Київ, 01021).

«Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлений невідповідний продукт Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що накопичення кадмію в організмі стає однією з причин захворювання на рак, зниження розумових здібностей – і втрати координації рухів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.