У Крихівцях освятили християнський дитсадок

16 лютого у с.Крихівцях Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук здійснив Чин освячення дитячого садочку «Ковчег».

«Християнський дитячий садочок «Ковчег» — це парафіяльний проєкт для виховання і формування маленьких діточок у дусі християнської віри, любові до Господа Бога, Святої Церкви та до ближніх, так як нам заповідав наш Господь Ісус Христос. Садочок знаходиться за адресою: с. Крихівці, вул. Парафіяльна, 1», - йдеться у повідомленні Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.
«Я хочу вас всіх привітати, бо цими днями Івано-Франківськ, вже як три дні, є під особливим Божим Благословенням. Ми розпочали ці наші душпастирські відвідини з освячення «Клініки святого Луки», вчора відбулася хіротонія, єпископське свячення нового єпископа — Владики Миколи Семенишина, єпископа-помічника Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. Сьогодні ж ми посвячуємо дитячий садочок, який буде служити для найменших, для тих, які найбільше потребують тепла, любові, уваги, всього того, що потребує людина, аби жити й розвиватися. Тих три події лягають на одну єдину канву», — пригадав присутнім про своє перебування на Прикарпатті Блаженніший Святослав, в часі якого очолив святкові події.
«Війна краде дитинство. А діти війни потребують особливої уваги, соціального служіння, душпастирства учнів Христа. Бо діти під час війни — це одна із найбільш вразливих спільнот категорії нашого суспільства. Тому це освячення садочка, це один із просторів такого служіння дітям війни, які створює наша Церква. Особливою цінністю цього садочка є те, що це — парафіяльний садочок. Що до цієї справи долучається первинна клітина церковного тіла — парафія. Парафія, яка гуртує добрих людей для того, щоб послужити дитині, дитині війни», - зазначив Патріарх.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.