В Івано-Франківську на вулиці Тарнавського запустять двохсторонній рух

Найближчим часом буде запроваджено режим двостороннього руху на всій протяжності вулиці Тарнавського - від вулиці Василіянок до вулиці Купчинського. Про це повідомив заступник міського голови Михайло Смушак.

«Таке рішення обумовлене новою схемою руху на перехресті з вул. Дністровською. Крім того, дані зміни будуть синхронізовані з оновленою циклограмою роботи світлофору, який доповиться додатковими секціями і фазами», - сказав М.Смушак.

Серед найбільш помітних нововведень будуть:

  • - можливість здійснення лівого повороту з Василіянок на Тарнавського в окрему фазу;
  • - можливість руху прямо з вулиці Дністровської на вулицю Тарнавського;
  • - новий пішохідний перехід черех вулицю Василіянок;
  • - можливість здійснення правого повороту з Василіянок на Тарнавського.
«Нова циклограма світлофору складатиметься з чотирьох фаз, і буде практично безконфліктною, що суттєво підвищить безпеку дорожнього руху на даному перехресті. Рух з усіх напрямків буде більш плавним і передбачуваним. Разом з тим, запроваджуючи таке рішення ми розраховуємо збільшити пропускну здатність даного перехрестя за рахунок використання потенціалу вулиці Тарнавського. Відтак, розраховуємо відчутно розвантажити ділянку вулиці Василіянок в сторону до вул. Вовчинецької та вулиці Галицької, спростивши тим самим рух приватного та громадського транспорту. Окрім того, завдяки цьому рішенню ми врівноважимо потоки заїзду на кільце на перехресті вулиць Вовчинецької-Привокзальної та Купчинського. Зараз воно дещо розсинхронізоване відсутністю постійного потоку транспорту з вулиці Купчинського. Як наслідок, заїзд на кільце з вулиці Привокзальної був завжди довшим за рух з Вовчинецької. В переддень змін схеми організації дорожнього руху по вулиці Тарнавського ми додатково про це обов’язково повідомимо», - зазначив М.Смушак.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.