За добу прикарпатським патрульним тричі пропонували хабарі

27 січня екіпажі секторів реагування патрульної поліції у Надвірнянській територіальній громаді та в Галичі за порушення Правил дорожнього руху зупинили три транспортних засоби.

Близько 17 години в смт. Делятин, на вулиці 16 Липня поліцейські зупинили 43-річного водія, мешканця Делятинської територіальної громади, за порушення правил дорожнього руху. Під час перевірки документів інспектори виявили у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу ознаки підробки. 43-річний прикарпатець зізнався правоохоронцям, що купив посвідчення у мережі Інтернет. Щоб уникнути відповідальності чоловік запропонував поліцейським хабар в сумі 5000 тисяч гривень.

Водія Opel Antara співробітники групи реагування поліції Надвірнянщини зупинили в селі Пасічна, близько опівночі. Під час спілкування правоохоронці помітили у 50-річного порушника ознаки алкогольного сп’яніння. При освідуванні у нього виявили 1.06 проміле алкоголю. За не складання протоколу чоловік запропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 8000 гривень. Інспектори кілька разів попереджали водія про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але порушника це не зупинило, він продовжував наполягати на своєму.

Цього ж дня у Галичі під час несення служби на території обслуговування співробітники сектору реагування патрульної поліції, за порушення ПДР зупинили транспортний засіб Volkswagen Lt 28, під керуванням 29-річного мешканця села Задністрянське. Під час спілкування з керманичем поліцейські з’ясували, що останній не має при собі посвідчення водія та документів на транспортний засіб. Щоб уникнути відповідальності чоловік запропонував патрульним хабар в сумі 2000 гривень. Поліцейські попередили водія про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але він залишив гроші на сидінні службового автомобіля.

Всі спроби надання хабарів задокументовані слідчо-оперативними групами та співробітниками Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

За цими фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), за що передбачено до 4 років позбавлення волі. Грошові кошти вилучені.

На правопорушників поліцейські склали відповідні адміністративні матеріали.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.