В ІФНМУ презентували унікальний анатомічний стіл

Для Івано-Франківського національного медичного університету із Чеської Республіки передали унікальний анатомічний стіл.

18 січня, на кафедрі анатомії людини його презентували.

Такий пристрій отримали в рамках проєкту «Постачання анатомічних столів для медичних університетів України» та застосовуватимуть для практичного навчання студентів закладу. Він стане великою перевагою ІФНМУ серед інших медичних закладів України, оскільки таких високотехнологічних столів в нашій країні всього два – в Івано-Франківську та Ужгороді.

Попередньо, троє викладачів ІФНМУ пройшли навчання у Чехії з використання такого пристрою. До слова, програмне забезпечення тих столів, які передали в Україну, найновіше.

Унікальний анатомічний стіл доставили до ІФНМУ завдяки чеській компанії Cheiron a.s.

Робота анатомічного столу не залежить від наявності Інтернету; щоб з ним працювати, необхідне лише світло.

«Це великий здобуток, який відкриває чимало можливостей. Такий стіл корисний не лише під час вивчення анатомії людини, але й будь-якої іншої дисципліни у медичному університеті», - розповідає Оксана Попадинець, завідувач кафедри анатомії людини.

До слова, анатомічний стіл охоплює всю необхідну інформаційну базу.

Два столи для України закупили за кошти платників податків Чеської Республіки. Його вартість – приблизно п’ять мільйонів гривень.

Додамо, що у пристрої запрограмовано чотири фізичні тіла дорослої людини в розрізі: два чоловічі та два жіночі. Також ще один внутрішньоутробний плід. Їх можна зближувати на екрані і акцентувати увагу на конкретних органах. Усі органи підписані назвами англійською мовою, однак це не проблема, адже студенти добре володіють міжнародною мовою.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.