Відбулась сесія Івано-Франківської облради

23 грудня 2022 року, відбулася 19-а сесія обласної ради восьмого демократичного скликання.

На початку засідання пластуни передали миру керівникам та депутатам обласної ради Вифлиємський вогонь.

Опісля депутати затвердили порядок денний сесії, до якого, за рекомендацією президії обласної ради та пропозиціями колег, включили 18 проектів рішень і питання «Різне».

Ключовим питанням сесійного засідання стало схвалення обласного бюджету Івано-Франківської області на 2023 рік. Окрім цього затверджено план роботи обласної ради на 2023 рік та дві обласні програми.

Йдеться про обласну цільову програму «Розвиток пластового руху Прикарпаття» на 2023-2027 роки та програму фінансової підтримки комунальних підприємств в умовах воєнного стану на 2023 рік.

Також депутати прийняли рішення щодо внесення змін до двох регіональних програм та до обласного бюджету на 2022 рік.

Відповідно до плану роботи обласної ради на 2022 рік постійна комісія обласної ради з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики представила колегам звіт про свою роботу. А профільні структурні підрозділи обласної державної адміністрації поінформували депутатів про стан серцево-судинних захворювань населення області, стан забезпеченості житлом пільгових категорій населення області і про захист прав та інтересів дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Серед іншого, були прийняті рішення, якими визначаються особливості нарахування плати за користування майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на період воєнного стану в Україні та безоплатна передача іншого окремого індивідуально визначеного майна автопідприємства Івано-Франківської ради.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.