Презентували трейлер проєкту «Кирило Стеценко: Милість миру»

У мережі презентували трейлер хорового проєкту «Кирило Стеценко: Милість миру», який реалізовують в Івано-Франківську до 140-річнці від дня народження геніального українського композитора Кирила Стеценка.

Виконує один з найвідоміших творів Стеценка «Милість миру» Івано-Франківський Камерний хор «Воскресіння». Зйомки проходять в храмах на заході України.

«Зйомки проходять в шести незрівнянних храмах, що чудово об’єднує мистецькі напрямки, відроджує нашу культуру, пам’ять про композитора Кирила Стеценка та дає змогу глядачам в новітньому фокусі побачити музичне мистецтво і архітектурні шедеври нашої країни", - відзначають організатори.

Проєкт «Кирило Стеценко: Милість миру» репрезентує шість різних творів знаменитої сакральної частини літургії «Милість миру» (анафора), що звучить під час Божественно Літургії в момент перетворення хліба та вина в тіло і кров Христа.

«Кожен буде говорити про Кирила Стеценка щось те, чого він не знав ще вчора», - відмічає український режисер, генеральний директор і художній керівник Львівського національного театру опери та балету Василь Вовкун.
«Ми повинні відродити ім'я і повну спадщину митця, яким би пишалась кожна країна», - додає українська музикознавиця Любов Кияновська.
«Настільки це важливо, сакрально, сильно. І воно, як стратегічна зброя, працюватиме на Україну – і через 100 років, і через 200 років», - відзначає український скрипаль, внук композитора Кирило Стеценко.

Прем'єра музичного фільму «Кирило Стеценко: Милість миру» відбудеться вже цієї зими. Це вже другий масштабний аудіовізуальний проєкт, який реалізовує Івано-Франківське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки. Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. Співфінансування здійснюється Івано-Франківською міською радою.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.