Помер художник і викладач Андрій Андрейканіч

Помер Андрій Іванович Андрейканіч – художник, графік, викладач Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва, відділення графічного дизайну. Про це повідомили у спільноті «Косів. Імена» у Фейсбуці.

Андрій Іванович Андрейканіч народився 9 серпня 1966 року в місті Косові. Навчався у Косівському технікумі прикладного та декоративного мистецтва ім. В. І. Касіяна, Львівському державному інституті мистецтв. Закінчив аспірантуру Львівської академії мистецтв, тема дослідження: «Український плакат першої третини ХХ сторіччя».

Його батько, Іван Васильович Андрейканіч, був прекрасним скульптором і викладачем у Косівському училищі (сьогодні Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ). Як скульптор, Іван Васильович створив 26 пам’ятників, 27 меморіальних таблиць та рельєфів. Як талановитий, але вимогливий викладач, більше п’ятдесяти років передавав свої знання студентам.

Андрій не тільки продовжив батьківський шлях у скульптурі та викладацькій роботі, а й пішов далі. З розвитком і поширенням цифрових технологій він ґрунтовно оволодів ними і вдало їх використовував у сфері книговидання.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.