Суд оштрафував депутата від «Свободи» Ростислава Котовича за п’яну їзду

Суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області Олег Лазарів притягнув до адміністративної відповідності депутата Івано-Франківської міської ради Ростислава Котовича (ВО «Свобода») за їзду у нетверезому стані.

«31 жовтня 2022 року, близько 21-20 год., по вул.С. Бандери,1, в м.Івано-Франківську, керував транспортним засобом марки "Pegout Expert" з явними ознаками алкогольного сп`яніння: запах алкоголю з порожнини рота, порушення координації рухів та мови. Від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння в встановленому законом порядку водій відмовився, чим порушив п.2.5. ПДР України», - йдеться у постанові суду.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину у вчиненні ним адміністративного правопорушення, передбаченого ст.130 ч.1 КУпАП визнав.

Суд прийшов до висновку про наявність в діях Котовича складу адміністративного правопорушення передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП.

Суд визнав його винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП та наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 (сімнадцять тисяч) грн. з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Крім того, стягнути з Котовича в дохід держави судовий збір у сумі 496 (чотириста дев`яносто шість) грн 20 (двадцять) коп.

На постанову протягом десяти днів з дня її винесення може бути подано апеляційну скаргу до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.