Франківське підприємство спробувало уникнути податків на мільйон гривень

За результатами документальної позапланової перевірки одного з підприємств області податківці виявили факти умисного заниження ним сплати податків. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

«Зокрема, підприємство занизило сплату єдиного податку на суму 742 тисячі гривень. Адже всупереч п.292.1 та п.292.6 ст. 292 Податкового кодексу України, посадовці товариства “забули” включити до складу доходів 14,5 мільйонів гривень, що оподатковуються за ставкою 5%, отримані від фізичних осіб за нежитлові приміщення в торговому комплексі. Не виявили податківці і первинних документів, які б підтвердили задекларовані підприємством витрати на суму 130 тисяч гривень, тож тепер підприємству донарахували до сплати ще й 23,4 тисячі податку на прибуток. Разом зі штрафними санкціями порушнику довелося сплатити до бюджету 963,3 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Загалом, впродовж року податківці завершили 149 документальних перевірок суб’єктів господарювання юридичних осіб, за результатами яких донараховано 47,1 мільйони гривень узгоджених податкових зобов’язань, з яких уже надійшло до бюджету 19,7 мільйонів гривень. Також під час проведення контрольно-перевірочних заходів податківцями упереджено бюджетне відшкодування з ПДВ на суму 69,3 мільйони гривень, зменшено його від’ємне значення на 11,3 мільйони гривень, а також знижено збитки діяльності підприємств на 123,4 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.