Суд зобов’язав підприємство з Коломийщини сплатити шкоду завдану довкіллю

Рішенням Західного апеляційного господарського суду залишено в силі Рішення Господарського суду Івано-Франківської області за позовом Державної екологічної інспекції Карпатського округу про стягнення з ТОВ «АЛ-ПРУТ» 259 234,85грн. шкоди, завданої довкіллю та державі внаслідок забрудненням та самовільного захоплення земельної ділянки.

Як раніше повідомлялося, за результатами позапланової перевірки в жовтні 2021 року зазначеному суб’єкту господарювання нараховано шкоду за порушення вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони та використання земель на загальну суму 259 234,85 грн., в тому числі: 134 643,3 грн. – за самовільне зайняття земельної ділянки та 124 591,51 грн. – за засмічення цієї ділянки відходами виробництва.

«Оскільки ТОВ «АЛ-ПРУТ» відмовилось сплачувати шкоду в добровільному порядку, тривали судові розгляди, і зрештою судом другої інстанції прийнято рішення про примусове стягнення зазначеної суми. Рішення вступило в силу з моменту проголошення. Кошти, які будуть сплачені за завдану довкіллю шкоду, надходять в державний та місцеві фонди охорони навколишнього природного середовища, звідки спрямовуються на виконання природоохоронних заходів», - повідомили в Карпатській екологічній інспекції.

Зазначимо, що ТОВ «АЛ-ПРУТ» зареєстроване у с.Підгайчиках Коломийського району.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.