Прикарпатці організували схему переправлення «ухилянтів» за кордон

Прикарпатські правоохоронці викрили злочинну схему , яку організували двоє мешканців Івано-Франківщини.

Зловмисники налагодили канал нелегального переправлення за кордон чоловіків, які підлягають мобілізації. Фігуранти фіктивно працевлаштовували «клієнтів» водіями до фірми та вносили відповідні відомості до інформаційної бази.

Задокументували протиправну діяльність слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з працівниками Управління СБУ в Івано-Франківській області.

«В ході досудового розслідування встановлено, до «схеми» причетні керівник візового центру та директор фірми-перевізника з Прикарпаття. Фігуранти виготовляли для військовозобов’язаних підроблені документи, влаштовували їх на фірму під виглядом водіїв та вносили відомості в базу «Шлях». Відтак призовники отримували можливість на перетин державного кордону. З одного чоловіка призовного віку зловмисники брали по 5000 доларів», - повідомили у поліції.

27 листопада фігурантів затримали під час спроби перевезти трьох «клієнтів» через кордон.

За результатами проведення обшуків за місцями проживання, у офісному приміщенні, транспортних засобах, поліцейські вилучили мобільні телефони, гроші, ймовірно отримані від протиправної діяльності, комп’ютерне обладнання, бланки документів та кліше печаток різних установ.

Обох зловмисників слідчі затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Судом обрано запобіжні заходи - тримання під вартою.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України передбачена відповідальність — позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.