В Івано-Франківську встановили анотаційну дошку Олегу Куцину

23 листопада на фасаді Центру патріотичного виховання молоді імені Степана Бандери на його честь встановили пам’ятну дошку в рамках програми "Івано-Франківськ - місто героїв".

Олег Куцин – командир 49-го стрілецького батальйону «Карпатська Січ».

Олег Куцин народився 23 листопада 1965 року в Івано-Франківську. Боротьба за незалежну і демократичну Україну стала його свідомим вибором. З початком війни на сході України у 2014 році він організував волонтерську групу, яка почала збирати та доправляти допомогу українським військовим, які несли службу в районі окупованого Слов’янська Донецької області. Влітку 2014-го спільно з побратимами створив та очолив окрему добровольчу чоту «Карпатська Січ», відродивши військову традицію Карпатської Січі 1938 року, героїчним чином якої надихався. Пізніше чота перетворилася на роту та увійшла до складу 93-ї ОМБр ЗСУ. Воїни «Карпатської Січі» витримали бої в районі Донецького аеропорту, біля Пісків, Водяного, Опитного, шахти «Бутівка». У бою за селище Піски Олег Куцин був поранений.

У 2015-му очолив комбатантське об’єднання «Легіон Свободи». У березні 2017 року слідчий комітет рф порушив проти Куцина кримінальну справу. І це не дивно, адже, як любив говорити командир: «Ця війна завершиться або в Чопі, або у Владивостоці».

24 лютого 2022 року Олег Куцин разом із побратимами відновив Добровольчий батальйон «ОДЧ Карпатська Січ». Січовики під його командуванням вчергове проявили себе на полі бою, тому було ухвалено спільне рішення про створення 49-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ Збройних Сил України «Карпатська Січ». Уперше в історії командиром батальйону ЗСУ став молодший лейтенант, адже іншого командира, окрім Олега Куцина, для легендарного батальйону бути не могло.

19 червня близько полудня під час ворожого обстрілу на Ізюмському напрямку Олег Куцин на псевдо «Кум» загинув.

Батько Олега Куцина отримав відзнаку міста. За сина, посмертно. Також Олег Куцин став почесним громадянином міста Івано-Франківська.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.