У Тлумачі побувала віце-чемпіонка Європи з ММА Марта Паньків

14 листопада міський голова Ігор Петрук зустрівся та поспілкувався з уродженкою м. Тлумача, багаторазовою чемпіонкою України з вільної боротьби та Італійської Республіки зі змішаних єдиноборств (ММА), віце-чемпіонкою Європи Мартою Паньків.

За професійну майстерність, активну громадянську позицію, високі досягнення на всеукраїнських та міжнародних спортивних змаганнях та гідне представлення нашого краю і держави у світі від імені Тлумацької громади він вручив Подяку міського голови нашій краянці, яка представляє Україну на міжнародних аренах.

Марта народилася в м. Тлумачі і саме тут у 5-му класі зробила свої перші кроки у спорті під пильним наглядом свого тренера-викладача Тлумацької ДЮСШ Володимира Драча.

Спершу були призові місця на чемпіонатах України з вільної боротьби серед молоді, а потім тричі вона ставала найсильнішою в Україні.

Далі продовжила навчання в Броварському вищому училищі фізичної культури. Після закінчення училища наша краянка вирішила, що вичерпала себе у вільній боротьбі та вирішила перейти в інший вид єдиноборств.

З 2019 року вона працює і тренується в Італійській Республіці. В новій для себе країні Марта Паньків ще продовжила виступати у змаганнях з вільної боротьби, але прагнула розвиватися далі і вирішила зосередитися у новому для себе виді спорту – змішаних єдиноборствах (ММА), в яких продовжила переможні виступи.

«Ці успіхи не даються просто, - відзначила Марта Паньків. – У залі потрібно працювати до останнього поту, брати участь в спарингах тощо. ММА – це не тільки вільна боротьба, але й бокс, кікбоксинг, дзюдо, джиу-джитсу, муай тай тощо. Я вміла лише боротися тому спершу адаптуватися було складно, але після виснажливих тренувань, коли йшла останньою зі спортивного залу, прийшли і перші успіхи».

Тричі вона ставала чемпіонкою Італії в змішаних єдиноборствах.

У вересні-жовтні 2022 року у складі збірної України зі змішаних єдиноборств ММА Марта Паньків виграла срібло на Чемпіонаті Європи в Ліньяно-Сабб’ядоро, що проходив з 27 вересня по 1 жовтня в Італійській Республіці.