На Рожнятівщині водій без прав скоїв ДТП

9 листопада близько 2 години ночі надійшло повідомлення на лінію «102» про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася в селі Креховичах Брошнів-Осадської територіальної громади.

«Встановлено, що 19-ти річний водій автомобіля "Peugeot 308", місцевий мешканець, на заокругленій дорозі не впорався з керуванням та на швидкості з’їхав на узбіччя. В наслідок цього транспортний засіб перевернувся. В салоні автомобіля перебувало двоє 16-літніх дівчат. Вони отримали травми та госпіталізовані до Івано-Франківської ОДКЛ. Водій тілесних ушкоджень не отримав. Його перевірили на стан сп’яніння. Результат - 1,04 проміле алкоголю в крові. Окрім цього, чоловік керував автівкою без посвідчення водія, бо навіть не отримав його», - повідомили у поліції.

Правопорушника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу.

За фактом дорожньо-транспортної пригоди слідчими розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.286-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння.

На керманича поліцейські склали адміністративний протокол за ст.126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами) КУпАП.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.