Американський лікар Пол Рунге прочитав лекцію в ІФНМУ

3 листопада, Івано-Франківський національний медичний університет відвідав Paul Runge, лікар-офтальмолог зі США.

Лікар провів лекцію для студентів-медиків, інтернів та викладачів університету на тему «Diabetes and the Eye» («Діабет та око»).

До слова, зарубіжний доктор медичних наук спілкувався із відвідувачами заходу англійською мовою. Опісля лекції кожен з присутніх мав можливість поставити запитання та отримати відповідь фахівця.

Таку лекцію спікер проводить вперше в ІФНМУ та й серед українських університетів в цілому. Ділиться, що має неабияку цікавість до України в такий нелегкий час та хоче допомогти професійними навичками.

Свого часу надсилав чимало листів у різні медичні вузи України, однак найоперативніше відреагував наш університет. У довоєнний період такі зустрічі студентів з іноземними фахівцями організовували частіше.

«Зараз до України спостерігаємо великий інтерес з боку іноземців. За останній місяць це вже другий міжнародний спеціаліст у нас у гостях. Ми рухаємось в напрямку цивілізованого світу, зокрема Європи та Америки, а отже, мусимо обмінюватись досвідом», – каже Андрій Процюк, доцент кафедри інфекційних хвороб та епідеміології, модератор зустрічі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.