Для Калуської ЦРЛ придбали відеоендоскопічну систему

Днями діагностичне відділення Калуської ЦРЛ оновилося новітнім експерт класу обладнанням – за кошти бюджету громади придбали відеоендоскопічну систему OLYMPUS 180 серії.

Ця система забезпечена надзвичайно високою якістю зображення, поліпшеною оптикою, розширеною сумісністю та оновленою ергономічністю. За допомогою цього обладнання наші ендоскопісти матимуть можливість проводити дослідження і лікування верхніх та нижніх відділень кишково-шлункового тракту за найвищими стандартами.

На закупівлю нового відеоендоскопа з бюджету громади міська рада направила 1,850 мільйона гривень. Сума значна, але це обладнання є дуже і дуже затребуваним, тим паче, що значний перелік ендоскопічних досліджень входить у пакет медичних послуг від НСЗУ, тобто – за електронним направленням від сімейного лікаря є безоплатними для пацієнтів. Тому міська рада, виділивши такі кошти, ще раз підтвердила пріоритетність в нашій громаді галузі охорони здоров’я.

Як розповідає завідувач діагностичного відділення Богдан Токарчук, за перші дні роботи з новим обладнанням вже вдалось продіагностувати 20 пацієнтів. Всі залишились задоволеними, бо процедура, проведена придбаним відеоендоскопом комфортна, ефективна і абсолютно безболісна, бо застосовується ще й медичний сон.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.