У складі ПВК «Вагнер» воює колишній мешканець Прикарпаття

СБУ оголосила підозру найманцю з ротно-тактичної групи «Карпати» російської військової компанії «Вагнера».

Йдеться про колишнього мешканця Івано-Франківської області, який зараз служить у військах загарбників на Донеччині.

Слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області встановили, що після повномасштабного вторгнення найманець воював проти сил оборони України на Луганщині. Після цього його підрозділ був перекинутий під Авдіївку Донецької області.

За даними контррозвідки, раніше найманець у складі військової компанії «Вагнера» брав участь у бойових діях на території Сирії. За свою злочинну діяльність отримав одну з трьох нагород, якими відзначають горлорізів у «Вагнері», – т. зв. «чорний хрест».

«Як встановила СБУ, бойовик вступив до незаконних збройних формувань на початку російської агресії у 2014 році. Спочатку служив у 3 окремій мотострілецькій бригаді т. зв. «ДНР». Бойовика прийняли у «вагнерівці» рік потому завдяки кримінальному минулому – він був засуджений за насильницький злочин. Більшу частину життя фігурант прожив на Івано-Франківщині, звідки наприкінці двотисячних виїхав у Донецьку область, де й вступив у незаконні збройні формування», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

У межах кримінального провадження слідчі СБУ встановлюють всі обставини вчинення ним злочинів на території України.

Досудове розслідування проводить Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.