У Калуші запрацювало релоковане підприємство, яке виробляє корми для тварин

У вересні в місті Калуші запрацювало інноваційне українське виробництво з виготовлення товарів для домашніх улюбленців групи компаній Suziria Group Company.

Виробництво в місті Калуш – друге. Перше знаходиться в Харкові й продовжує діяти сьогодні в обмежених безпекою умовах. На прискорення розширення промислових потужностей значно вплинуло повномасштабне вторгнення російських військ – в травні було прийнято остаточне рішення про будівництво нової локації на більш безпечних територіях – на заході країни.

10 травня було укладено угоду про оренду виробничих приміщень і 29 липня вже запущено в тестовому режимі цех виготовлення ласощів для гризунів і птахів, а у вересні розпочато роботу виробництва зернових кормів.

«Запуск сучасного виробництва в умовах війни – справа надзвичайно складна. Однак якщо люди дійсно люблять свою справу і знаються на ній – немає нічого неможливого. Менше ніж за 4 місяці роботи команда побудувала все практично «з нуля». Для виготовлення ласощів та кормів для домашніх улюбленців було придбано нове сучасне обладнання, зокрема в українських виробників. Цехи створювалися за принципом «ощадливого виробництва» (англ. Lean production), в основі якого лежить принцип постійного зменшення витрат, які вимагають ресурсів, але не мають цінності для кінцевого споживача. Адже сьогодні будь-яка дія має бути про ефективність» – коментує Поліна Кошарна, співвласниця і голова наглядової ради групи компаній Suziria Company Group.

Сьогодні виробництво в Калуші працює на закриття потреб внутрішнього ринку на корми для птахів та гризунів, але в найближчому часі планує розпочати процеси експорту товарів. Станом на кінець вересня на підприємстві працювало 22 людини, де практично всі - місцеві жителі, які пройшли навчання у експертів з Харкова. Передбачається, що виробництво може надати 45 робочих місць і з часом ця кількість, як і саме виробництво, буде збільшуватися.

Група компаній брала участь у програмі релокації підприємств від уряду спільно з Міністерством економіки України, в рамках якої станом на липень 2022 року 692 підприємства було переміщено із зони активних бойових, зокрема в Калуський район, де на сьогодні виробляється понад 30% усієї промислової продукції в Івано-Франківській області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.