Прикарпатців закликають економити електроенергію

10 жовтня о 18:00 розпочнеться вечірній пік споживання електроенергії, який буде тривати до 23:00. Про це повідомили в АТ «Прикарпаттяобленерго».

«Це буде один із найскладніших вечорів для украінської енергетики. Сьогодні РФ (російські фашисти) завдали ракетних ударів по великій кількості електростанцій та підстанцій. У деяких регіонах тимчасово відсутня електроенергія, а у деяких введені графіки аварійних відключень (так звані «віялові відключення»). Вечірній пік споживання у значній мірі пов’язаний із споживанням домогосподарств. Якщо сьогодні ввечері ви зможете використати менше електроенергії, то це суттєво допоможе енергосистемі та зменшить потребу у аварійних відключеннях», - повідомили у компанії.

Енергетики закликають не включати електрообігрівачі, пральні машини, електрочасники та інші прилади, які споживають багато електроенергії.

«Сьогодні ввечері варто мінімізувати використання таких приладів, а натомість користуватися ними вночі або в обідню пору дня. Також більш ощадливе використання освітлення у вечірні години полегшить навантаження на енергосистему. Сьогодні ввечері та наступні кілька днів давайте зробимо все можливе, щоб мінімізувати споживання електроенергії о 18.00-23.00. Разом із тим енергетики вже працюють над тим, щоб забезпечити стабільну, надійну та безперебійну роботу енергосистеми», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.