Поліція затримала серійних крадіїв з Калуша, які заволоділи майном на суму 50 тисяч доларів

Оперативники управління карного розшуку спільно зі слідчими ГУНП в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили двох калушан за підозрою у вчиненні ряду крадіжок із помешкань громадян.

Усі крадіжки скоєні у різних районах Івано-Франківщини. Учасники групи заволоділи майном потерпілих на суму близько 50 тисяч доларів США.

«Як з’ясували поліцейські, 31-річний та 39-річний мешканці Калуша протягом 2021-2022 років на території області обкрадали помешкання прикарпатців. Зловмисники ретельно готувалися до кожного злочину. Впродовж дня вони спостерігали за квартирами та будинками, а коли були впевнені, що господарів немає вдома, проникали в приміщення та викрадали звідти майно. Наразі правоохоронці з’ясували причетність учасників групи щонайменше до трьох крадіжок», - повідомили у поліції.

Поліцейські провели обшуки за місцями фактичного проживання та в гаражних приміщеннях зловмисників. Там вилучили знаряддя вчинення злочинів, серед них засоби зв'язку та транспортний засіб, на якому останні вчиняли крадіжки. Окрім того, виявлено предмет, схожий на пістолет, та набої до нього.

Фігуранти в минулому неодноразово судимі за вчинення майнових злочинів.

Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваних до вчинення аналогічних злочинів на території Прикарпаття та інших областей.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.