Франківський водоканал заплатить 4,35 млн. гривень за програму, яка проводить гідравлічні розрахунки

Комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром» підписало договір про створення інформаційно-розрахункового комплексу систем мереж водопостачання (620 км) та санітарного водовідведення (320 км) м. Івано-Франківська на базі існуючого на підприємстві програмного забезпечення «РІКОМ WS».

Договір підписали з харківським ТОВ «Наукове підприємство «Ріком» (м.Харків).

Вартість користування програмним комплексом становить 4,35 млн. гривень.

Послуги надаватимуть до 13 вересня 2024 року.

«Потреба замовника визначена з урахуванням доцільності та необхідності забезпечити безперебійну діяльність замовника для паспортиризації мереж водопостачання та водовідведення, інвентаризації їх з нанесенням координат колодязів для проведення гідравлічних розрахунків систем водопостачання та водовідведення з урахування специфіки його діяльності для визначення спроможності існуючих мереж подати певну кількість води належним тиском, для визначення оптимальних діаметрів трубопроводів на окремих ділянках, для здійснення візуального контролю за роботою насосних станцій і для створення у подальшому дистанційної системи керування насосними станціями», - йдеться у обгрунтуванні закупівлі.

Нагальність закупівлі пояснюється тим, що на підприємстві встановлена російська геоінформаційна система «ИНГЕО», яка була придбана та реалізована у 2007 році. Система тривалий час не оновлювалася і має суттєві недоліки. Крім того, на час дії воєнного стану це є неприйнятним для підприємств критичної інфраструктури.

На підприємстві заявили про неможливість провести відкритий тендер через те, що у 2019 році уклали договір з ТОВ «Науковим підприємством «Ріком» і сплатили роялті у розмірі 320 тисяч гривень.

Щоправда, це не завадило у січні 2021 року оголосити тендер на створення інформаційно-розрахункового комплексу інженерних мереж водопостачання та водовідведення міста Івано-Франківська з очікуваною вартістю 6,6 млн. гривень. На тендер прийшло три компанії (зокрема і ТОВ «Наукове підприємство «Ріком»). У підсумку до участі в тендері не допустили дві компанії (зокрема і ТОВ «Наукове підприємство «Ріком»). Відтак, тендер довелось скасувати, оскільки до участі допустили менше двох мінімально необхідних учасників. Зазначимо, що з цього приводу учасник подав скаргу у Постійно діючу колегію Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

У 2020 році «Івано-Франківськводоекотехпром» оголошував тендер на розробку інформаційно-розрахункового комплексу інженерних мереж вартістю 8,4 млн. гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.