На Івано-Франківщині судитимуть колаборанта з Луганщини

Слідчі СБУ в Івано-Франківській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колабораційної діяльності заступника голови окупаційної адміністрації селища Біловодська Старобільського району Луганщини.

Йдеться про мешканця Старобільського району 1962 року народження. Раніше, до 2016 року, він був керівником Управління агропромислового розвитку Біловодської районної державної адміністрації Луганської області.

Після окупації Біловодська російська влада утворила там незаконну фейкову «адміністрацію Біловодського району ЛНР» та підібрала посіпак, готових співпрацювати з загарбниками. Фігурант обійняв посаду одного з заступників окупаційного голови цієї так званої «адміністрації».

«Він брав участь у псевдореферендумі про входження окупованої частини Луганської області до російської федерації. Під час його проведення разом з іншими колаборантами провів публічний пропагандистський захід на підтримку рф. Колаборант обвинувачується у добровільному зайнятті громадянином України посади пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території», - повідомил в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Цей злочин, передбачений ч. 5 ст. 111-1 КК України, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Івано-Франківській області спільно з ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Обвинувачення в суді підтримуватиме Івано-Франківська обласна прокуратура.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.